Ne volim da prepisujem tudje tekstove. Autorska prava su keva. Medjutim... situacija je krajnje ozbiljna...Gradjanska dužnost zove.

Drage moje, prosto vas moram upozoriti.
Alarmirati. Razbuditi!
Nego da ne dužim. 
Vremena za gubljenje nema.
Juče u 18.30.
Lokacija: dnevna soba.
Sedim i listam novine blago nezinteresovano, baš kao što popodnevni bon ton nalaže.Bora na čelu  se dubi od štampane svakodnevnice i taman što sam krenula da odložim istu ... Kao ono... Bombastičan naslov. Devojke oprez!!!
Četiri strane gusto kucanog teksa. Font 10.
U ovom presudnom trenutku, svaka sekunda je od značaja. Tako da  vam iznosim skraćenu verziju...

“Naime grupa renomiranih stručnjaka je otkrila pojavu nove vrste na brdovitoj nam domovini. O kojoj se slabo šta zna jer...Kako kažu pouzdani izvori svaki prenos informacija je u krvi ugušio balkanikus lobi šireći  predrasudu da je cilj&san svake žene da upeca jednog Balkanikusa i da ga dovuče do oltara. Na prevaru, a i na silu ( jer ženski očaj za svijenim gnezdim je natprirodnih razmera. I da, Balkanikusi su toliko neodoljivi&neumoljivi, volimo ih isuviše.). U svakom šlučaju protiv njegove volje. Brak je mrak . Otuda je i u narodu zastupljeno mišljenje da je vrhunski komplimnt za lepši pol “ženio bih je” upućen od strane jačeg pola. To znači da je ona vrh.  Mont Everest.
Tako su nam drage moje mazali oči skrivajuci ovu poprilčno brojnu vrstu  nazvanu  MU- “muška udavača”. Ono što posebno unosi strah u kosti je tip MUB “muška udavča balkanikus”
Lukava i ljigava grupa.

*razvoj  MUBMuška udavača Balkanikus je nastala mutacijom običnog Balkanikusa koji je bežeći od  braka pobegao u četrdesete. I onda tamni vilajet situacija. Shvata da živi najgoru nocnu moru. Štrči od okoline. Po prvi put. Brat od tetke već sina prati u školu. Štrci na slavama. Na svadbama. Strči i na sahranama. Stvari postaju još gore. Okolina počinje da sumnja u njegovu potentnost. Tada Balkanikus shvata da je od braka jedino gore ne biti u braku. Prelomni trenutak u kome postaje MUB  i kreće u lov za onom koju ce načiniti najsrećnijom ženom na svetu. Domaćicom.

* opšte karakteristika  MUBa -  Bahat . Agresivan. Prosatačina. Mada voli da ističe da je starog kova...brate voli tradicionlne vrednosti više od šuškave trenerke . I pravi je džentlmen. Nisu žene krive što niža bića. Imaju manji mozak.  Priroda.... A i Eva ih je zeznula.

*kako prepozanti MUBa -  balkanikus fashion . Mnogo je urban. I moderan. Zato nosi air max. Cementira kosu s kilo gela (parola - bolje na glavi nego na ramenima).  Kupuje biomelem , nikome ni reči. Ljigava faca.  Opasan stav (znas li ko sam ja? Koga ti zajebavas?). I teretena , ono pod obavezno. Da svi znaju.  E, i da, musli za dorucak. Fensi.

*Omiljena muzika- Zorica Brunclik ili neka romantična ljiga(  samo pravi muškarci vole balade i ne stide se emocije brate!)

*Nacin komunikacije- Hvalospevi (sebi) i pljuvanje (ostatak sveta) . Svaka druga je “brate” i “znači” jer je urban tip.

*Ciljna grupa- dvadesetogodišnjakinje. Pod parolom što mladje i zelenije to bolje. Sve posle trideset je matoro, jalovo, babasto i teško za upravljanje.
Po nekim istraživanjima, prvobitna ciljna grupa MUB-a bile  su upravo njihove vršnjakinje. Kako se gvoždje kuje dok je vruće , pokazale su se kao nepraktičan materijal za obradu.

*Moto-  Brak nije sa kim, vec kad. Jel može sad?
 
*Taktika tj. kako MUB lovi nevestu -   3 koraka
Ubediti je da su joj najbolje godine prošle jos u srednjoj školi. Sada, u 22 je na granici je da postane baba. Ali tu je on. Poslednji voz. Spasitelj. Od mračne budućnosti usedelice sa gomilom mačaka. 
Diplomu na zid. Pampers u ruke.
On je prosvetiteljj. I sve će naučiti to glupo žensko. Kako da sedi. Sta da obuče (kombinacija tigrasti pink pod obavezno, znači! ). Kako da se češlja.  I to bez školarine.
Njeno je da bude lepa. Za ostalo je on tu. Eto gde to još ima...

On je ukrotitelj.  Majstor toplo hladnih igrica. Dresira je,da  zna gde joj je mesto. Ako previše stegne, pa dodje u situaciju kud koji mili moji, tj. pali frajeru. Poteže  rafal patetike  ( tipa ...“ja tebe volim. Iako me ova ljubav ubija, ali jače je od mene ... Pokušao sam da te oteram od sebe , zato sam  bio grub, dresiram te jer te volim.  ”) I tako voli i pati152 puta strasnije nego Luis David, Ignjacio, Orinoko i cela meksička produkcija. Suze u očima , a kako drukčije?!

UPORAN do zla boga. Pronalazak neveste&domaćice je od životnog i socijalnog značaja.  Neće više niko sumnjati u njegovu muškost. Kada žrtvu pronadje ne bira sredstva i nikad, baš nikada ne odustaje. 
parola- kad se vremena nema, ono se ne baca.
Investicija mora biti profitabilna da ne kažem plodonosna.

P.S rano je vodi pred familiju. Da aminuju plus da pokaže ozbiljne namere. Nije on kao ostali probisveti što bi da je iskoriste. Ko Gojko u Ranjenom Orlu. One želi od nje poštenu ženu da napravi. E, koja je srećnica... Kad bi mogao, sam bi se sobom ženio.

Ako uprkos svim ovim naporima, žrtva ostane imuna... prelazi na tešku artiljeriju- KRIVICA.
Nudi joj ženski sveti gral. Udaju za, njega, savšrenog Balkanikusa. 
 Znači sestro nema šanse! Toliko vremena je u nju uloženo. Pola godine?! Hej! 
Pa šta, ako je rekla da nije za brak u 22 godini?! Njene oči su drugo pričale
Ma ima da se uda i tačka. I mimum dvoje  dece u nardene 2 godine i jos četvoro u narednih 5. Ima rodbina da vdi ko je MUB!
Ona je prosto dužna da se uda za njega. Tužice je... Mami?
Eto opet ga je žensko zajebalo. A on joj verovao. Mogao je drugu da nadje dok je još imao kosu. Takvih ima gde hoćeš... On je unikat. 
Posle njega potop. Propašće i bez MInele. Kad ti čika MUB kaže. Zato bolje kod matičara.... Sigurna? Ali ja te voooooooooooooolim!
Kretenko."

Oročen i ograničen kao kredit . Posledice MUB dugoročne. Ako ne i fatalne.
Oprez devojke. Medju nama su. Čima namirisete MUB-a put pod noge... Jer ko udje u mašinu, izlazi samo u brakorazvodnoj parnici. 
Prežvakane žvake...

Bežim...Kako čujem poznati nedeljnik,koji je objavio tekst o MUB-u naglo je povučen iz prodaje. Autor teksta je nestao. Do dana objavljivanja ovog posta nije pronadjen.
Nadam se da će post preživeti cenzuru... Mada komp počinje da treperi...
Smrt fašizmu, sloboda narodu!
ako me nema u Mangu na sniženju...
život  dala za slobodu   M.5

fashion inspiration
 

 

preuzeto sa http://www.budoar.rs/oprez-muske-udavace-napadaju/